Freundschaftsspiel 1950/51

1:5 (0:2)

Termin: 13.05.1951
Zuschauer: 6.000
Tore: 0:1 Kurt Krömmelbein (30.), 0:2 Alfred Pfaff (38., Elfmeter), 0:3 Alfred Kraus (48.), 0:4 Hubert Schieth (57.), 1:4 Eddie Murphy (73.), 1:5 Alfred Kraus (88.)

Toledo Turners Eintracht Frankfurt

Eintracht Tumbles All-Stars, 5 to 1

Toledo. O., May 13 (AP) - The Eintracht soccer team of Frankfurt, Germany, outscored the Ohio-Michigan All-Stars 5-1 today before 6,000 fans at the University of Toledo Glass Bowl.

The All-Star defense, led by goalie Frank Arbinger of Toledo, bottled up the visitors most of the first half. The game was 30 minutes old before Kurt Kroemmelbein kicked in a five-yard side shot. Eight minutes later Alfred Pfaff booted in a 12-yard penalty shot.

The second half was just three minutes old when Alfred Kraus scored the first of his two goals. He took a short pass and booted one from 15 yards out. Inside right Hubert Schieth caught a corner of the goal from about ten yards after 12 minutes of the second period to put Eintrachts ahead 4-0.

Eddie Murphy of Cleveland then trapped a pass inside the 18-yard marker.

Just two minutes remained when Kraus notched his second tally, a low, hard kick which went in from 20 yards out.

Am Pfingstsonntag schlug die Eintracht eine Auswahlmannschaft aus Toledo 5:1. Die Toledo-Elf war aus den besten Spielern der Fußballliga Detroit und einigen Spielern aus Cleveland zusammengesetzt worden. Die „Eintracht" erhielt als Siegestrophäe eine Glasplakette, die besonders für dieses Spiel von dem ältesten Glasgraveur Toledos, Reinholt Heretin, angefertigt worden war.

Bei schönstem Frühlingswetter brachte Krömmelbein die Süddeutschen in der 30. Minute in Führung, die Pfaff acht Minuten später durch Elfmeter auf 2:0 ausbaute. Drei Minuten nach dem Wecheel markierte Kraus aus 14 Meter Entfernung Treffer Nr 3, und in der 57. Minute hieß es 4:0 durch Schieth. Bis zu diesem Zeitpunkt wurden die Gastgeber eindeutig ausgespielt. Sie machten sich aber nun etwas aus der Umklammerung frei und konnten in der 73. Minute auch den Ehrentreffer anbringen, als Torwart Hennig von einem Scharfschuß über die Linie gedrückt wurde. Zwei Minuten vor Schluß stellte Kraus mit seinem zweiten Treffer den Schlußstand her. ('Frankfurter Neue Presse' vom 15.05.1951)